KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hruškový koláč

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hruškový koláč potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g hrušek
   • 200 g celozrnné mouky
   • 50 g jader vlašských ořechů
   • 2 vejce
   • 180 g cukru
   • 100 ml mléka
   • 1/2 lžičky skořice
   • 1 sáček prášku do pečiva
   • 1 sáček vanilkového cukru
   • papír na pečení
   • tuk
Recept hruškový koláč připravíme takto:
Žloutky ušleháme s cukrem, mlékem a skořicí do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přimícháme je do žloutkové pěny. Z bílků a vanilkového cukru ušleháme tuhý sníh a opatrně jej přimícháme do těsta. Těsto naplníme do formy, kterou jsme vyložili papírem na pečení a okraje jsme lehce vymazali tukem. Oloupeme hrušky, rozkrájíme je na čtvrtiny a odstraníme jádřince. Hrušky nakrájíme na tenké plátky. Vlašské ořechy a hrušky rozložíme na těsto. Koláč pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 1 hodinu.





hruškový koláč, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz