KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept kynutý rebarborový koláč potřebujeme tyto suroviny: • 250 g polohrubé mouky • 70 g cukru krupice • vanilkový cukr • špetka soli • špetka zázvoru • 20 g droždí • 1 žloutek • skořicový cukr • 30 g másla • 180 ml mléka • drobenka (150 g cukru krupice • 150 g polohrubé mouky • 70 g másla) • 5 řapíků rebarbory Recept kynutý rebarborový koláč připravíme takto:
Z třetiny vlažného mléka, lžičky cukru a droždí uděláme kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, vanilkový cukr, špetku soli, zázvoru, máslo, zbytek mléka a žloutek, vše promícháme a přidáme kvásek. Pořádně hněteme a necháme půl hodiny kynout. Mezitím připravíme drobenku a vymažeme a vysypeme plech. Vykynuté těsto přeneseme na plech, na těsto dáme kousky rebarbory, posypeme drobenkou a skořicí a pečeme v předhřáté troubě při 180°C asi 35 až 45 minut. Hotový rebarborový koláč posypeme cukrem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kynutý rebarborový koláč nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: třešňový koláč s mandlemi, velikonoční koláče, vlčnovské koláčky, hnědý třešňový koláč, moravské koláče, americký jablečný koláč, rychlý borůvkový koláč, rebarborový koláč s tvarohem a rozinkami, koláč z cukety, kynutý švestkový štrůdl kynutý rebarborový koláč, recept, sladkosti |