KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kynutý rebarborový koláč

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kynutý rebarborový koláč potřebujeme tyto suroviny:

   • 250 g polohrubé mouky
   • 70 g cukru krupice
   • vanilkový cukr
   • špetka soli
   • špetka zázvoru
   • 20 g droždí
   • 1 žloutek
   • skořicový cukr
   • 30 g másla
   • 180 ml mléka
   • drobenka (150 g cukru krupice
   • 150 g polohrubé mouky
   • 70 g másla)
   • 5 řapíků rebarbory
Recept kynutý rebarborový koláč připravíme takto:
Z třetiny vlažného mléka, lžičky cukru a droždí uděláme kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, vanilkový cukr, špetku soli, zázvoru, máslo, zbytek mléka a žloutek, vše promícháme a přidáme kvásek. Pořádně hněteme a necháme půl hodiny kynout. Mezitím připravíme drobenku a vymažeme a vysypeme plech. Vykynuté těsto přeneseme na plech, na těsto dáme kousky rebarbory, posypeme drobenkou a skořicí a pečeme v předhřáté troubě při 180°C asi 35 až 45 minut. Hotový rebarborový koláč posypeme cukrem.





kynutý rebarborový koláč, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz