![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 6 řízků • 2 rohlíky • 2 dl mléka • 40 g dušených hub • 2 vejce • 1 cibule • 200g mleté šunky • 150 g strouhaného sýra • sůl • pepř • majoránka • olej Recept hrbaté maso připravíme takto:
Houby nakrájíme a podusíme na cibuli než se voda odpaří. Nakrájené rohlíky namočíme do mléka, potom vymačkame a smícháme s houbami, přidáme sůl, pepř, majoránku, vejce a šunku a promícháme. Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a rychle osmažíme na tuku. Pak je naskládáme do pekáče, na ně navrstvíme větší množství houbové směsi, podlijeme tukem z výpeku a trochou vody, posypeme sýrem a dáme zapéct. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hrbaté maso nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: velikonoční masová roláda s vejci, uzené maso zapečené se sýrem, hovězí maso s křenovou omáčkou, jehněčí maso na paprice, zbojnické pečené maso, masové noky se smetanou, staročeské hovězí maso, uzené maso na pórku, mleté maso se zeleninou, hovězí maso dušené se zeleninou hrbaté maso, recept, hlavní jídla |