![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 plátky hovězího zadního • 250 g čerstvých nebo mražených hub • 1 velká cibule • 250 ml kysané smetany • sůl • pepř • sladká paprika • sádlo • vývar • trošku hladké mouky Recept hovězí na houbách připravíme takto:
Plátky masa po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na tuku. Maso vyjmeme, do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme do růžova, zaprášíme paprikou, přilijeme trochu vývaru a povaříme. Pak přidáme zpět opečené plátky masa a za občasného podlévání vývarem dusíme. Až je maso téměř měkké, přidáme na plátky nakrájemé houby, podle chuti opepříme a osolíme, a dusíme do měkka. Nakonec zalijeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali lžičku mouky, a ještě několik minut povaříme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí na houbách nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí maso na cibulce s vejci, hovězí roláda se zeleninou, dušené hovězí maso na houbách, zapečené hovězí maso se zeleninou, hovězí maso na majoránce, pstruh na houbách, staročeský hovězí jazyk, hovězí guláš s černým pivem, hovězí maso na pepři, guláš z hovězí oháňky hovězí na houbách, recept, hlavní jídla |