![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg hovězí maso zadní • 1/2 lžičky mleté skořice • 7 kuliček nového koření • hladká mouka • 2 cibule • 2 bobkové listy • 1,5 citronu • 150 g rajského protlaku • mletý pepř • cukr • sůl • olej Recept hovězí maso v rajské omáčce připravíme takto:
Hovězí maso očistíme a společně s jednou oloupanou cibulí, novým kořením a bobkovým listem uvaříme doměkka. Vývar necháme vychladnout. Druhou cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Na oleji ji zpěníme, přidáme protlak, skořici a chvíli restujeme. Podlijeme zchladlým vývarem a přidáme půlku odrhnutého citronu vcelku. Zbylý citron vymačkáme. Ve sklenici vody rozmícháme hladkou mouku a omáčku zahustíme. Povaříme asi čtvrt hodiny. Hotovou omáčku rozmixujeme nebo přecedíme přes jemné sítko. Podle chuti rajskou omáčku osladíme, okyselíme citronovou šťávou a dosolíme. Podáváme s plátky měkkého hovězího a s houskovým knedlíkem V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí maso v rajské omáčce nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: masové koule v sýrové omáčce, pastýřský koláč hovězí, dušené telecí maso, hovězí závitky s cibulovou náplní, fazole v rajčatové omáčce, hovězí maso na cibulce s vejci, kůzlečí maso na česneku, hovězí pečeně na jalovci a pivu, krůtí maso s fazolovým ragú, hovězí placičky hovězí maso v rajské omáčce, recept, hlavní jídla |