KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí maso dušené se zeleninou

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí maso dušené se zeleninou potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g hovězího masa
   • 1 cibule
   • 100 g mrkve
   • 4 kyselé okurky
   • 30 g oleje
   • 1 dcl bílého vína
   • 20 g hladké mouky
   • sůl
   • pepř
Recept hovězí maso dušené se zeleninou připravíme takto:
Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a opečeme ze všech stran. Pak osolíme, posypeme mletým pepřem, podlijeme bílým vínem a přikryté pomalu dusíme. Až je maso poloměkké, přidáme nakrájenou mrkev a společně podusíme. Pak přidáme okurky nakrájené na nudličky a opět dusíme. Až je maso měkké, vyjmeme ho a nakrájíme na plátky. Mouku zamícháme do malého množství šťávy, přilijeme zbytek šťávy a necháme přejít varem. Podáváme s bramborami nebo s knedlíky.





hovězí maso dušené se zeleninou, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz