KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept hovězí maso dušené se zeleninou potřebujeme tyto suroviny: • 400 g hovězího masa • 1 cibule • 100 g mrkve • 4 kyselé okurky • 30 g oleje • 1 dcl bílého vína • 20 g hladké mouky • sůl • pepř Recept hovězí maso dušené se zeleninou připravíme takto:
Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a opečeme ze všech stran. Pak osolíme, posypeme mletým pepřem, podlijeme bílým vínem a přikryté pomalu dusíme. Až je maso poloměkké, přidáme nakrájenou mrkev a společně podusíme. Pak přidáme okurky nakrájené na nudličky a opět dusíme. Až je maso měkké, vyjmeme ho a nakrájíme na plátky. Mouku zamícháme do malého množství šťávy, přilijeme zbytek šťávy a necháme přejít varem. Podáváme s bramborami nebo s knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí maso dušené se zeleninou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapékané hovězí s bramborovou kaší, brambory plněné mletým hovězím, dušené hovězí maso na houbách, ukrajinský bolen se zeleninou, vepřové maso na ďábelský způsob, bramborové karbanátky se zeleninou, uzené maso v bramboráku, dušené skopové maso, hovězí závitky plněné slaninou, pikantní masová směs hovězí maso dušené se zeleninou, recept, hlavní jídla |