![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g uzené pečeně • 2 dl kyselé smetany • sůl • 1250 g brambor • sádlo • kmín • 500 g kysaného zelí • 1 cibule Recept horňanské uzené připravíme takto:
Uzenou pečeni vaříme ve vodě téměř doměkka, pak ji vyjmeme a nasekáme na porce. Brambory nakrájíme na větší kostky, osolíme a opečeme společně s cibulí a kmínem na sádle. Pekáč vymažeme sádlem, na dno poskládáme polovinu zelí, potom vrstvu brambor a znovu zelí a vše podusíme v troubě. Přeléváme vývarem z uzeného masa. Po změknutí zalijeme smetanou a dopečeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Horňanské uzené nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: uzené maso v kysaném zelí, uzené smažené kotlety, uzené maso se švestkovou omáčkou, uzené tofu s pórkem, uzené karé na víně, uzené maso s křenem, pečené uzené kuře, uzené koleno v římském hrnci, uzené maso zapečené se sýrem, uzené maso na pórku horňanské uzené, recept, hlavní jídla |