![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 150 ml vody • 2 dcl bílého vína • 150 g másla • 5 žloutků • sůl • citrónová šťáva Recept holandská omáčka připravíme takto:
Ve vodní lázni šleháme v malé nádobě žloutky se směsí vína, vody a šťávy z citronu až začne směs houstnout. Na středním ohni rozehřejeme máslo a pěnu odstraňujeme dřevěnou naběračkou. Přepuštěné máslo za stálého míchání postupně přidáme ke žloutkům. Omáčka se nesmí vařit, jinak se srazí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Holandská omáčka III nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: skořicová krémová omáčka, trnková omáčka s uzeným masem a houskovým knedlíkem, dýňová omáčka, znojemská omáčka, rajská omáčka, ďábelská omáčka, tuňáková omáčka s rajčaty, chřestová omáčka, koprová omáčka s hovězím masem, zeleninová omáčka holandská omáčka iii, recept, hlavní jídla |