KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept hejk na šalvěji potřebujeme tyto suroviny: • 4 porce hejka • 100 g anglické slaniny • 2 natvrdo vařená vejce • 1 citron • 1 červená paprika • 3 stroužky česneku • sůl • mletá sladká paprika • lístky šalvěje • olej • alobal Recept hejk na šalvěji připravíme takto:
Rybu pokapeme citronovou šťávou a potřeme česnekem rozetřeným se solí. Na rozehřátém oleji z obou stran opečeme. Z dvojitého alobalu si připravíme čtyři čtverce, potřeme je olejem a na každý čtverec položíme jednu porci opečeného hejka poprášeného špetkou mleté sladké papriky. Papriku očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Anglickou slaninu také nakrájíme na nudličky. Vejce oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriku, slaninu i vejce rovnoměrně rozdělíme na jednotlivé porce ryby, ke každé přidáme tři lístky šalvěje a alobal dobře zabalíme. Zapečeme v troubě vyhřáté na 190°C asi 20 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hejk na šalvěji nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pstruh na šalvěji, vánoční kapr na šalvěji, kuře na slanině a šalvěji, králík na šalvěji, úhoř na šalvěji hejk na šalvěji, recept, hlavní jídla |