![]() DALŠÍ KATEGORIE |
Grilované vepřové plátky plněné drůbežími játryKategorie: hlavní jídla, vepřové masoHodnocení receptu:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • 4 větší silnější vepřové řízky • 2 lžíce oleje • 2 lžíce sojové omáčky • sůl • mletý pepř • citron • rajče • 150 g drůbežích jater • 10 žampionů • 2 lžíce másla • špetka římského kmínu • sůl • 1 lžíce nasekané petrželky • 2 lžíce strouhanky • 1 vejce Recept grilované vepřové plátky plněné drůbežími játry připravíme takto:
Nádivku připravíme tak, že drůbeží játra opečeme na másle se špetkou římského kmínu, při opékání je rozmačkáme vidličkou. Promícháme, přidáme na plátky nakrájené žampiony a ještě 5 minut opékáme. Pak osolíme, opepříme, přidáme petrželku, strouhanku a vejce, zamícháme a necháme ztuhnout. Vepřové řízky naklepeme a nařízneme do nich kapsu. Lehce osolíme a opepříme a volně naplníme nádivkou. Uzavřeme jehlou, potřeme směsí oleje se sójovou omáčkou a pomalu opékáme po obou stranách na roštu asi 20 minut. Přitom je potíráme směsí oleje se sojovou omáčkou. Zdobíme citronem a rajčaty a podáváme s chlebem nebo hranolky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Grilované vepřové plátky plněné drůbežími játry nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřové maso se šípkovou omáčkou, karbanátky plněné mozarelou, plněné zelné listy, cukety plněné kuřecími játry, karbanátky plněné vejcem, vepřové mugli, svíčkové plátky, vepřové v zelí, kapusta zapečená s játry a slaninou, hovězí plátky na pivě grilované vepřové plátky plněné drůbežími játry, recept, hlavní jídla |