KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept francouzský jablečný koláč potřebujeme tyto suroviny: • 180 g hladké mouky • 3 vejce • 1 citron • 1,5 dcl mléka • 1 hrst nasekaných ořechů • 1 hrst rozinek • 120 g cukru • 1 vanilkový cukr • 6 lžic rozpuštěného másla • 1 lžička prášku do pečiva • 1 kg jablek • skořice dle potřeby Recept francouzský jablečný koláč připravíme takto:
Citron omyjeme a kůru z něj nastrouháme. Rozinky spaříme a necháme okapat. Jablka očistíme, nakrájíme je na plátky, které rozprostřeme do máslem vymazané dortové formy a posypeme skořicí. Vejce utřeme s cukrem a máslem, přidáme rozinky, mleté ořechy, kůru, mouku s kypřícím práškem a zředíme mlékem (těsto by mělo mít konzistenci podobnou těstu na palačinky). Těstem zalijeme jablka v dortové formě a upečeme ve středně předehřáté troubě (asi 30 minut). Hotový francouzský koláč vyklopíme dnem vzhůru a pocukrujeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Francouzský jablečný koláč nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kynutý rebarborový koláč, hruškový koláč, vlčnovské koláčky, malé rychlé koláčky, dvojctihodné koláče, lucemburský tvarohový koláč, linecké koláčky, jemný borůvkový koláč, rýžový koláč, meruňkový koláč ii francouzský jablečný koláč, recept, sladkosti |