![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g hrušek • 200 g celozrnné mouky • 50 g jader vlašských ořechů • 2 vejce • 180 g cukru • 100 ml mléka • 1/2 lžičky skořice • 1 sáček prášku do pečiva • 1 sáček vanilkového cukru • papír na pečení • tuk Recept hruškový koláč připravíme takto:
Žloutky ušleháme s cukrem, mlékem a skořicí do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přimícháme je do žloutkové pěny. Z bílků a vanilkového cukru ušleháme tuhý sníh a opatrně jej přimícháme do těsta. Těsto naplníme do formy, kterou jsme vyložili papírem na pečení a okraje jsme lehce vymazali tukem. Oloupeme hrušky, rozkrájíme je na čtvrtiny a odstraníme jádřince. Hrušky nakrájíme na tenké plátky. Vlašské ořechy a hrušky rozložíme na těsto. Koláč pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 1 hodinu. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hruškový koláč nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jahodovo-rebarborový koláč bez mouky, čokoládové koláčky s náplní, švédský tvarohový koláč, francouzský koláč, horácký koláč, velikonoční koláče, borůvkový koláč s tvarohem, lucemburský tvarohový koláč, borůvkový koláč s perníkem, koláč s třešněmi hruškový koláč, recept, sladkosti |