KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Francouzský guláš

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept francouzský guláš potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g hovězího
   • 500 g telecího masa
   • 200 g vepřového masa
   • 2 cibule
   • 12 malých brambor
   • lžička octa
   • 50 g másla
   • 200 g rajčat
   • lžička mouky
   • 1,5 dl smetanové omáčky
   • lžička papriky
   • sůl
   • pepř
Recept francouzský guláš připravíme takto:
Cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme na másle dozlatova. Nakrájíme veškeré maso na kostičky a opražíme je dohněda na másle s cibulkou. Zaprášíme moukou, přidáme papriku, pepř, ocet, sůl a nakrájená rajčata. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přikryjeme poklicí a zvolna 30 minut dusíme. Přidáme částečně předvařené brambory, znovu přikryjeme a dusíme dalších 30 minut. Nakonec přidáme smetanovou omáčku, dusíme dalších 10 minut a horké podáváme.





francouzský guláš, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz