KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Francouzské brambory

Kategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept francouzské brambory potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg brambor vařených ve slupce
   • 250 g měkkého salámu (nebo zbytek vařeného uzeného masa)
   • 3 vejce uvařená natvrdo
   • 1 větší cibule
   • sůl
   • pepř
   • kmín
   • sádlo
   • 1 hrnek mléka
   • 3 vejce
   • olej
Recept francouzské brambory připravíme takto:
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Na trošce oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kousky nakrájený salám. Pekáč vymažeme sádlem, na dno rozložíme vrstvu brambor, osolíme a posypeme trochou drceného kmínu. Na brambory poklademe opečený salám s cibulí, pak znovu brambory, sůl a kmín. Na brambory rozložíme na plátky nakrájená vejce uvařená natvrdo, lehce je osolíme, opepříme a poslední vrstvu vytvoříme z brambor. Opět vše osolíme a okmínujeme, pokapeme olejem nebo sádlem a dáme asi na 20 minut zapéct. Poté vyndáme z trouby, zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a ještě dopékáme dalších 20 minut. Francouzské brambory podáváme s nakládanými okurkami.





francouzské brambory, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz