![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg brambor vařených ve slupce • 250 g měkkého salámu (nebo zbytek vařeného uzeného masa) • 3 vejce uvařená natvrdo • 1 větší cibule • sůl • pepř • kmín • sádlo • 1 hrnek mléka • 3 vejce • olej Recept francouzské brambory připravíme takto:
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Na trošce oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kousky nakrájený salám. Pekáč vymažeme sádlem, na dno rozložíme vrstvu brambor, osolíme a posypeme trochou drceného kmínu. Na brambory poklademe opečený salám s cibulí, pak znovu brambory, sůl a kmín. Na brambory rozložíme na plátky nakrájená vejce uvařená natvrdo, lehce je osolíme, opepříme a poslední vrstvu vytvoříme z brambor. Opět vše osolíme a okmínujeme, pokapeme olejem nebo sádlem a dáme asi na 20 minut zapéct. Poté vyndáme z trouby, zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a ještě dopékáme dalších 20 minut. Francouzské brambory podáváme s nakládanými okurkami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Francouzské brambory nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: gratinované brambory, francouzské brambory se žampiony, dušené brambory s čerstvými houbami, dušené brambory s kedlubnami, pečené brambory se smetanou a žampióny, brambory s houbovou omáčkou, brambory zapečené s masem a bílým zelím, brambory s ředkvičkovou omáčkou, savojské brambory, jehněčí na česneku s brambory a špenátem francouzské brambory, recept, hlavní jídla |