![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 větší hlávka zelí • 100 g slaniny • 300 g cibule • 4 stroužky česneku • 2 větší mrkve • 3 petržele • půlka celeru • 1 lžíce olivového oleje • sůl • bílý pepř celý • černý pepř • bobkový list • tymián • 200 ml bílého vína • čerstvá zelená petrželka Recept francouzská zelňačka připravíme takto:
Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, z hlávky zelí odstraníme tuhý košťál a rozkrájíme na 4 díly. Na slanině s olejem necháme zesklovatět cibuli s bílým pepřem a bobkovým listem. Přidáme zelí a mírně oblanšírujeme. Na minutu zakryjeme poklicí a necháme vydusit. Přidáme očištěnou, na kusy pokrájenou mrkev, celer, petržel a zalijeme horkou vodou. Vaříme na mírném ohni, dokud kořenová zelenina nezměkne. Osolíme, opepříme, přidáme tymián a bílé víno. Kořenovou zeleninu vyjmeme a propasírujeme do vývaru. V naší kuchařce bylo kromě receptu Francouzská zelňačka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: starofrancouzská pstruží polévka, francouzská hrášková polévka, pohronská zelňačka, francouzská bramboračka, pikantní zelňačka, staročeská bílá zelňačka s klobásou, uherská zelňačka, slezská zelňačka, francouzská zeleninová polévka, cikánská zelňačka francouzská zelňačka, recept, polévky |