KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Francouská kuřecí polévka

Kategorie: polévky, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept francouská kuřecí polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 25 dkg kuřecího masa
   • máslo
   • 10 dkg mražené zeleninové směsi
   • 2,5 dcl bílého vína
   • 2 dcl smetany
   • sůl
   • pepř
   • petrželka
   • kuřecí vývar
Recept francouská kuřecí polévka připravíme takto:
Rozmraženou zeleninou směs podusíme na 2 lžících másla, přidáme bílé víno a 1,2 litru drůbežího vývaru a vaříme asi 20 minut. Polévku přecedíme a měkkou zeleninu protřeme sítem. Na lžíci másla opečeme maso nakrájené na kostičky, které osolíme, opepříme a pečeme do změknutí. Do vývaru přidáme osmažené maso, nalijeme smetanu, ochutíme nasekanou petrželkou nebo celerovou natí a prohřejeme.





francouská kuřecí polévka, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz