KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Filé v žampionové omáčce

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept filé v žampionové omáčce potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g rybího filé
   • hrubá mouka
   • 2 vejce
   • 100 g kukuřičných lupínků
   • olej
   • 1 cibule
   • olej
   • 300 g žampionů
   • 1 lžička dijonské hořčice
   • sůl
   • mletý černý pepř
   • 0,1 l zeleninového vývaru
   • 1 lžíce hladké mouky
   • 0,25 l šlehačkové smetany
   • citronová šťáva
Recept filé v žampionové omáčce připravíme takto:
Filé umyjeme, pokapeme citronovou šťávou a na dvě hodiny dáme na chladné místo. Potom osušíme, obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných se solí a rozdrcených lupíncích. Na rozpáleném oleji smažíme z obou stran. Houbovou omáčku připravíme tak, že nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme očištěné a nakrájené houby, hořčici, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a několik minut dusíme. Pak zalijeme smetanou, v níž jsme rozšlehali mouku, a ještě krátce povaříme. Nakonec dochutíme citronovou šťávou. Filé podáváme s těstovinami a přelité omáčkou.





filé v žampionové omáčce, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz