KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Fazole v bílé omáčce

Kategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept fazole v bílé omáčce potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g velkých fazolí
   • 3 lžíce oleje
   • 40 g cibule
   • 30 g hladké mouky
   • sůl
   • 1 lžíce vinného octa
   • cukr
Recept fazole v bílé omáčce připravíme takto:
Fazole propláchneme, zalijeme horkou vodou a 10 hodin máčíme. Pak je ve stejné vodě asi 2 hodiny vaříme. Ke konci vaření je ochutíme špetkou soli a cukru. Na oleji osmahneme kostičky cibule, přidáme mouku, připravíme světlou jíšku a zalijeme ji vývarem z fazolí. Přidáme fazole a povaříme. Dochutíme solí, octem a karamelem (karamel získáme tak, že 10 g cukru mícháme na mírném ohni se 3 lžícemi vody, až se cukr rozpustí a získá hnědou barvu).


V naší kuchařce bylo kromě receptu Fazole v bílé omáčce nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

hovězí maso v rajské omáčce, božské fazole, sicilské fazole, fazole na paprice, vepřová plec v hamburské omáčce, štika v sojové omáčce, fazole s feferonkami, kovbojské fazole, ďábelské fazole, květák v sýrové omáčce



fazole v bílé omáčce, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz