![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g velkých fazolí • 3 lžíce oleje • 40 g cibule • 30 g hladké mouky • sůl • 1 lžíce vinného octa • cukr Recept fazole v bílé omáčce připravíme takto:
Fazole propláchneme, zalijeme horkou vodou a 10 hodin máčíme. Pak je ve stejné vodě asi 2 hodiny vaříme. Ke konci vaření je ochutíme špetkou soli a cukru. Na oleji osmahneme kostičky cibule, přidáme mouku, připravíme světlou jíšku a zalijeme ji vývarem z fazolí. Přidáme fazole a povaříme. Dochutíme solí, octem a karamelem (karamel získáme tak, že 10 g cukru mícháme na mírném ohni se 3 lžícemi vody, až se cukr rozpustí a získá hnědou barvu). V naší kuchařce bylo kromě receptu Fazole v bílé omáčce nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: fazole na paprice, bílé fazole se slaninou a vejci, filé v žampionové omáčce, bretaňské fazole, květák v sýrové omáčce, vepřový jazyk v citronové omáčce, vepřová žebírka s fazolemi, fazole s rajčaty, štika ve smetanové omáčce, vařená mrkev v petrželkové omáčce fazole v bílé omáčce, recept, hlavní jídla |