KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept etiopské řezy potřebujeme tyto suroviny: • 400 g hladké mouky • 250 g másla • 1 žloutek • půl prášku do pečiva • 3 lžíce mléka • 2 lžíce rozpustné kávy NESCAFÉ Classic • na tvarohovou náplň: 1 tvaroh + 1 kysaná smetana + 4 lžíce rozpuštěného másla + 150 g moučkového cukru + 2 lžíce kávového likéru + 3 bílky Recept etiopské řezy připravíme takto:
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které se nebude chytat mísy a bude dostatečně tuhé. Třetinu těsta odebereme a dáme do mrazáku asi na půl hodiny ztuhnout. Zbylý díl rozprostřeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný pekáč. Tvarohovou náplň připravíme tak, že rozmícháme dohladka tvaroh, kelímek kysané smetany, rozpuštěné máslo a cukr, přidáme tuhý sníh ze tří bílků a špetky soli a nakonec vmícháme kávový likér. Náplň rovnoměrně rozetřeme na těsto a na povrch nastrouháme těsto z mrazáku. Pečeme v rozehřáté troubě asi dvacet minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Etiopské řezy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hraběnčiny řezy, sypané tvarohové řezy, řezy z vaječného koňaku, ovocné řezy s tvarohem, rebarborové řezy, jablkotvarohové řezy ii, cikánské řezy, opilé jahodové řezy, banánové řezy, kávové řezy etiopské řezy, recept, sladkosti |