KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept dvojctihodné koláče potřebujeme tyto suroviny: • 700 g hladké mouky • 300 g polohrubé mouky • 3 lžíce rozpuštěného másla • 6 lžic oleje • o něco více než půl litru mléka • 50 g droždí • 3 žloutky lžička soli • 150 g cukru • citrónová kůra • vanilka • na nádivku kombinace tvarohu a máku (nebo kombinace tvarohu a povidel) Recept dvojctihodné koláče připravíme takto:
Do mísy dáme mouku, utvoříme dolíček, vyklepneme žloutky, rozmícháme a přiléváme vykynutý kvásek, přidáme zbytek mléka, cukr, rozpuštěné máslo, olej, citrónovou kůru, vanilku a sůl. V míse vypracujeme vláčné těsto a necháme ho kynout. Vykynuté těsto vyklopíme na vál, rozválíme 1,5 cm silnou placku. Vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm. Kolečka naplníme nádivkou a dobře uzavřeme. Takto vzniklý buclatý koláček položíme švem na vymaštěný plech, uděláme důlek a dáme další nádivku. Nádivky střídáme: dovnitř povidla, navrch tvaroh nebo obráceně. Potřeme vejcem a v horké troubě pečeme, až jsou kraje zlatavé. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dvojctihodné koláče nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: panské koláče, linecké koláče, velikonoční koláče, chodské koláče, vázané koláče, moravské koláče, pajerské koláče dvojctihodné koláče, recept, sladkosti |