KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dvojctihodné koláče

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept dvojctihodné koláče potřebujeme tyto suroviny:

   • 700 g hladké mouky
   • 300 g polohrubé mouky
   • 3 lžíce rozpuštěného másla
   • 6 lžic oleje
   • o něco více než půl litru mléka
   • 50 g droždí
   • 3 žloutky lžička soli
   • 150 g cukru
   • citrónová kůra
   • vanilka
   • na nádivku kombinace tvarohu a máku (nebo kombinace tvarohu a povidel)
Recept dvojctihodné koláče připravíme takto:
Do mísy dáme mouku, utvoříme dolíček, vyklepneme žloutky, rozmícháme a přiléváme vykynutý kvásek, přidáme zbytek mléka, cukr, rozpuštěné máslo, olej, citrónovou kůru, vanilku a sůl. V míse vypracujeme vláčné těsto a necháme ho kynout. Vykynuté těsto vyklopíme na vál, rozválíme 1,5 cm silnou placku. Vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm. Kolečka naplníme nádivkou a dobře uzavřeme. Takto vzniklý buclatý koláček položíme švem na vymaštěný plech, uděláme důlek a dáme další nádivku. Nádivky střídáme: dovnitř povidla, navrch tvaroh nebo obráceně. Potřeme vejcem a v horké troubě pečeme, až jsou kraje zlatavé.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Dvojctihodné koláče nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

panské koláče, linecké koláče, velikonoční koláče, chodské koláče, vázané koláče, moravské koláče, pajerské koláče



dvojctihodné koláče, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz