![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 300 g polohrubé mouky • 300 g hladké mouky • 120 g másla • 100 g cukru • 1 vanilkový cukr • 40 g droždí • sůl • 2 žloutky • lžíce rumu • citronová kůra • mléko dle potřeby Recept chodské koláče připravíme takto:
Vykynuté těsto rozdělíme na díly velké jako pěst. Hladké bochánky přeneseme na vymaštěný plech a vytvarujeme kulaté koláče se zvednutým okrajem. Plníme různými nádivkami, nejlépe pomocí zdobících sáčků, vzory doladíme mandlemi a hrozinkami. Okraje potřeme máslem a necháme ještě chvíli nakynout. Pak upečeme v předehřáté troubě. Po upečení okraje koláčů potřeme rozpuštěným máslem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Chodské koláče nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: moravské koláče, chodské lívance, dvojctihodné koláče, vázané koláče, velikonoční koláče, linecké koláče, panské koláče, pajerské koláče chodské koláče, recept, sladkosti |