KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept dušené telecí maso potřebujeme tyto suroviny: • 350 g telecího masa • 1 cibule • 450 g konzervovaných rajčat • 165 ml konzervované rajčatové šťávy • 3 mrkve nakrájené • 1 tuřín • půl lžičky sušeného drceného tymiánu • 1 lžíce kukuřičné mouky • olej • 1 lžíce vody Recept dušené telecí maso připravíme takto:
Z masa odřežeme pečlivě všechen tuk z okrajů masa, maso nakrájíme na cca 2 cm kostky a opečeme na středním ohni s cibulí nakrájenou na klínky dohněda. Tuk pak z pánve odlijeme, do pánve přidáme scezená rajčata, rajčatovou šťávu a tymián, přivedeme k varu a na mírném ohni dusíme pod pokličkou 25 minut. Potom přidáme mrkev nakrájenou na jednocentimetrové kousky a tuřín (nahrubo nasekaný) a vaříme dalších 25 až 30 minut, až je zelenina chrupavá. Mouku rozmícháme se studenou vodou, zahustíme tím guláš a ještě chvíli povaříme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené telecí maso II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: telecí na víně, uzené maso v kysaném zelí, krůtí maso s rýží, dušená telecí játra se slaninou, mleté maso zapečené s vejci, telecí kapsy, vepřové maso na švestkách, telecí medailonky s hlívou, bostonské telecí řízečky, hovězí maso na žampionech dušené telecí maso ii, recept, hlavní jídla |