![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 350 g telecího masa • 1 cibule • 450 g konzervovaných rajčat • 165 ml konzervované rajčatové šťávy • 3 mrkve nakrájené • 1 tuřín • půl lžičky sušeného drceného tymiánu • 1 lžíce kukuřičné mouky • olej • 1 lžíce vody Recept dušené telecí maso připravíme takto:
Z masa odřežeme pečlivě všechen tuk z okrajů masa, maso nakrájíme na cca 2 cm kostky a opečeme na středním ohni s cibulí nakrájenou na klínky dohněda. Tuk pak z pánve odlijeme, do pánve přidáme scezená rajčata, rajčatovou šťávu a tymián, přivedeme k varu a na mírném ohni dusíme pod pokličkou 25 minut. Potom přidáme mrkev nakrájenou na jednocentimetrové kousky a tuřín (nahrubo nasekaný) a vaříme dalších 25 až 30 minut, až je zelenina chrupavá. Mouku rozmícháme se studenou vodou, zahustíme tím guláš a ještě chvíli povaříme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené telecí maso II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: anglická telecí játra, masopustní vepřový guláš, telecí pečeně s bešamelovou omáčkou, telecí kýta po pražsku, vařené hovězí maso, balkánské telecí kotlety, dušené telecí v římském hrnci, masové krokety s nivou, zbojnické pečené maso, rolovaná telecí pečeně dušené telecí maso ii, recept, hlavní jídla |