![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 plátky kuřecích prsou • 8 stroužků česneku • 1-2 vejce • 250 ml smetany • strouhanka • olej • mléko • sůl • pepř • máslo • bylinky (například pažitka + petrželka + majoránka + libeček + rozmarýn) Recept bylinkový řízek v česnekovém oleji připravíme takto:
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme se smetanou, podle potřeby rozředíme mlékem a vzniklou hmotou obalíme řízky, vložíme do nasekaných bylinek smíchaných se strouhankou (strouhanku řádně přimáčkneme na maso) a smažíme po obou stranách dozlatova na česnekovém oleji (ten připravíme tak, že necháme rozehřát potřebné množství oleje na smažení a až je olej skoro rozpálený, vhodíme do něj oloupané a rozdrcené stroužky česneku, osmahneme do zlatavé barvy a vyndáme je). Každý ještě horký řízek poklademe tenkým plátkem másla a ihned podáváme. Bylinkový řízek v česnekovém oleji podáváme nejlépe s vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bylinkový řízek v česnekovém oleji nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: smažený řízek z divočáka, vepřový řízek s holandskou omáčkou, kuřecí řízek v pikantním těstíčku, pavlišovský řízek, anglický řízek, sekaný řízek se sýrem, králičí sekaný řízek, kuřecí přírodní řízek se smaženou cibulí, krevety na česnekovém másle, přírodní vepřový řízek s fazolemi bylinkový řízek v česnekovém oleji, recept, hlavní jídla |