KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept chřestový krém s rajčaty potřebujeme tyto suroviny: • 500 g chřestu • 125 ml smetany • 3 lžíce másla • 1 lžička cukru • 2 velká rajčata • 1 lžíce citrónové šťávy • zeleninový bujón • sůl • pepř Recept chřestový krém s rajčaty připravíme takto:
Chřest umyjeme a oloupeme. Šlupky dáme vařit do litru vroucí osolené vody asi na 15 minut, potom vývar scedíme. Zbylý chřest nakrájíme na malé kousky, orestujeme na másle, zasypeme cukrem, zalijeme vývarem a smetanou, přidáme kostku bujónu a vaříme asi 20 minut. Rajčata spaříme, oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Několik hlaviček chřestu vyndáme z vývaru, dáme stranou, zbylou polévku rozmixujeme a dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Při podávání do ohřáté polevky přímo v talířích vložíme kousky rajčat a celé hlavičky chřestu, které jsme si předtím dali stranou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Chřestový krém s rajčaty nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: lososová krémová polévka, krémová slepčí polévka, cibulový krém s vídeňskou cibulkou, okurková krémová polévka s rybou, krémová celerová polévka, selská polévka s rajčaty, zeleninová krémová polévka, chřestový krém s krevetami, krémová pórková polévka s balkánským sýrem, bramborová polévka s rajčaty ii chřestový krém s rajčaty, recept, polévky |