![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 2 velké cibule • 1 dcl smetany • 4 lříce olivového oleje • 2 lžíce másla • 2 lžíce hladké mouky • 2 krajíce cibulové bagety • sůl • mletý bílý pepř • drcený kmín • 1 l zeleninového vývaru • na vídeňskou cibulku: 1 velká cibule + 3 lžíce hladké mouky + olej na smažení + sůl • na ozdobu: bazalka + 2 lžíce olivového oleje Recept cibulový krém s vídeňskou cibulkou připravíme takto:
Cibuli nakrájíme na plátky, orestujeme na 3 lžicích oleje s máslem, přidáme hladkou mouku a krátce zpěníme. Pak zalijeme studeným vývarem, řádně promícháme, přivedeme k varu a vačíme 20 minut. Pak přidáme smetanu, necháme přejít varem a rozmixujeme na hladký krém. Polévkku dochutíme solí, pepřem a kmínem. Krajíce bagety nakrájíme na kostičky a opečeme na zbylém rozpáleném oleji. Z osmažených kostiček odsajeme papírovým ubrouskem přebytečný olej a osolíme je. Vádeňskou cibulku připravíme tak, že cibuli nakrájíme na kolečka, rozebereme na jednotlivé kroužky, které obalíme v mouce a osmažíme dozlatova v rozpáleném oleji. Pak odsajeme papírovým ubrouskem přebytečný olej a osolíme. Bazalku a olivový olej důkladně rozmixujeme. Při podávání porce polévky touto směsí pokapeme a ozdobíme vídeňskou cibulkou a opečenými bagetovými kostičkami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Cibulový krém s vídeňskou cibulkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: krémová česneková polévka, krémová mrkvová polévka, krémová celerová polévka, krémová rybí polévka, špenátová krémová polévka, rybí krém s hráškem, krémová dýňová polévka, krémová ředkvičková polévka, cibulová krémová polévka s fenyklem a žampiony, krémová hrachová polévka ze žlutého hrachu s klobásou cibulový krém s vídeňskou cibulkou, recept, polévky |