KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Cibulový krém s vídeňskou cibulkou

Kategorie: polévky

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept cibulový krém s vídeňskou cibulkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 2 velké cibule
   • 1 dcl smetany
   • 4 lříce olivového oleje
   • 2 lžíce másla
   • 2 lžíce hladké mouky
   • 2 krajíce cibulové bagety
   • sůl
   • mletý bílý pepř
   • drcený kmín
   • 1 l zeleninového vývaru
   • na vídeňskou cibulku: 1 velká cibule + 3 lžíce hladké mouky + olej na smažení + sůl
   • na ozdobu: bazalka + 2 lžíce olivového oleje
Recept cibulový krém s vídeňskou cibulkou připravíme takto:
Cibuli nakrájíme na plátky, orestujeme na 3 lžicích oleje s máslem, přidáme hladkou mouku a krátce zpěníme. Pak zalijeme studeným vývarem, řádně promícháme, přivedeme k varu a vačíme 20 minut. Pak přidáme smetanu, necháme přejít varem a rozmixujeme na hladký krém. Polévkku dochutíme solí, pepřem a kmínem. Krajíce bagety nakrájíme na kostičky a opečeme na zbylém rozpáleném oleji. Z osmažených kostiček odsajeme papírovým ubrouskem přebytečný olej a osolíme je.
Vádeňskou cibulku připravíme tak, že cibuli nakrájíme na kolečka, rozebereme na jednotlivé kroužky, které obalíme v mouce a osmažíme dozlatova v rozpáleném oleji. Pak odsajeme papírovým ubrouskem přebytečný olej a osolíme. Bazalku a olivový olej důkladně rozmixujeme. Při podávání porce polévky touto směsí pokapeme a ozdobíme vídeňskou cibulkou a opečenými bagetovými kostičkami.





cibulový krém s vídeňskou cibulkou, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz