KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept chřestový krém s krevetami potřebujeme tyto suroviny: • 750 g bílého chřestu • 150 g krevet • 200 g smetany • 2 žloutky • 30 g másla • 30 g mouky • sůl • bílý pepř • 1 lžička cukru • trocha worchestrové omáčky • 1 lžička citrónové šťávy • petrželka Recept chřestový krém s krevetami připravíme takto:
Chřest omyjeme, oloupeme a odřízneme dřevnaté konce. Slupky a konce vaříme asi 10 minut. Zbylý chřest nakrájíme na malé kousky. Konce a slupky procedíme, chřestový vývar osolíme a ocukrujeme, chřest vaříme asi 10 minut a pak vyjmeme. Tuk rozehřejeme v kastrůlku a zapražíme moukou, rozředíme vývarem ze slupek a konců chřestu. Vložíme chřest a ochutíme polévku solí, pepřem, cukrem, worchestrovou omáčkou a citrónovou šťávou. Rozkvedláme žloutky se šlehačkou, vmícháme do polévky a dále nevaříme. Přidáme krevety a ozdobíme na drobné kousky pokrájenou petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Chřestový krém s krevetami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: normandský květákový krém, lososová krémová polévka, krémová bramborová polévka ii, krémová pórková polévka s balkánským sýrem, chřestová krémová polévka, krémová slepčí polévka, špenátová krémová polévka, žampiónová krémová polévka, mrkvová krémová polévka, krémová celerová polévka chřestový krém s krevetami, recept, polévky |