KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Chřestový krém s krevetami

Kategorie: polévky

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept chřestový krém s krevetami potřebujeme tyto suroviny:

   • 750 g bílého chřestu
   • 150 g krevet
   • 200 g smetany
   • 2 žloutky
   • 30 g másla
   • 30 g mouky
   • sůl
   • bílý pepř
   • 1 lžička cukru
   • trocha worchestrové omáčky
   • 1 lžička citrónové šťávy
   • petrželka
Recept chřestový krém s krevetami připravíme takto:
Chřest omyjeme, oloupeme a odřízneme dřevnaté konce. Slupky a konce vaříme asi 10 minut. Zbylý chřest nakrájíme na malé kousky. Konce a slupky procedíme, chřestový vývar osolíme a ocukrujeme, chřest vaříme asi 10 minut a pak vyjmeme. Tuk rozehřejeme v kastrůlku a zapražíme moukou, rozředíme vývarem ze slupek a konců chřestu. Vložíme chřest a ochutíme polévku solí, pepřem, cukrem, worchestrovou omáčkou a citrónovou šťávou. Rozkvedláme žloutky se šlehačkou, vmícháme do polévky a dále nevaříme. Přidáme krevety a ozdobíme na drobné kousky pokrájenou petrželkou.





chřestový krém s krevetami, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz