KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Chřestové rizoto

Kategorie: hlavní jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept chřestové rizoto potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g zeleného chřestu
   • 1,5 litru vody
   • tymián
   • 1 lžíce olivového oleje
   • 2 lžíce másla
   • 1 šalotka
   • 400 g rýže arborio
   • 150 ml suchého bílého vína
   • 1 lžička citronové kůry
   • sůl
   • 100 g mascarpone
   • 100 g strouhaného parmazánu
   • 2 lžičky citronové šťávy
   • čerstvá šalvěj
Recept chřestové rizoto připravíme takto:
Chřest oloupeme a z každého výhonku odřízneme horní třetinu se špičkou. Spodní části pokrájíme na menší kousky, zalijeme 1,5 l vody, přidáme tymián a povaříme 8-10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm krátce špičky chřestu, podlijeme trochou chřestového vývaru a povaříme asi 4 minuty. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou šalotku, orestujeme, přidáme rýži a krátce (asi minutu) osmahneme. Pak přilijeme víno a necháme je odpařit. Postupně přidáváme vývar a stále mícháme. Po 10 minutách přidáme vařený chřest z vývaru a kůru. Stále mícháme a přiléváme vývar, rizoto vaříme ještě dalších 6-8 minut. Hotové rizoto osolíme, přidáme mascarpone, parmazán, šťávu, špičky chřestu a natrhanou šalvěj.





chřestové rizoto, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz