KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept chřestové rizoto potřebujeme tyto suroviny: • 500 g zeleného chřestu • 1,5 litru vody • tymián • 1 lžíce olivového oleje • 2 lžíce másla • 1 šalotka • 400 g rýže arborio • 150 ml suchého bílého vína • 1 lžička citronové kůry • sůl • 100 g mascarpone • 100 g strouhaného parmazánu • 2 lžičky citronové šťávy • čerstvá šalvěj Recept chřestové rizoto připravíme takto:
Chřest oloupeme a z každého výhonku odřízneme horní třetinu se špičkou. Spodní části pokrájíme na menší kousky, zalijeme 1,5 l vody, přidáme tymián a povaříme 8-10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm krátce špičky chřestu, podlijeme trochou chřestového vývaru a povaříme asi 4 minuty. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou šalotku, orestujeme, přidáme rýži a krátce (asi minutu) osmahneme. Pak přilijeme víno a necháme je odpařit. Postupně přidáváme vývar a stále mícháme. Po 10 minutách přidáme vařený chřest z vývaru a kůru. Stále mícháme a přiléváme vývar, rizoto vaříme ještě dalších 6-8 minut. Hotové rizoto osolíme, přidáme mascarpone, parmazán, šťávu, špičky chřestu a natrhanou šalvěj. V naší kuchařce bylo kromě receptu Chřestové rizoto nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuřecí rizoto se smetanou a jablky, šafránové rizoto, ovocné rizoto, námořnické rizoto, kalábrijské rizoto, italské rizoto s čekankou, rizoto s rajčaty a olivami, strejcovo rizoto, houbové rizoto s cuketami, rizoto s husími drůbky chřestové rizoto, recept, hlavní jídla |