KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept chřest s holandskou omáčkou potřebujeme tyto suroviny: • čerstvý chřest • 3 žloutky • 220 g másla • půlka citronu • sůl • bílý pepř Recept chřest s holandskou omáčkou připravíme takto:
Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Pak vyndáme a necháme okapat. Žloutky s vodou vyšleháme v rendlíku se silným dnem do pěny, rendlík vložíme do vodní lázně a za stálého intenzivního šlehání připravíme hustou pěnu (nesmí se přehřát, jinak se srazí). Odstavíme a za stálého šlehání vmícháme přepuštěné máslo. Dochutíme citronovou šťávou, solí a bílým pepřem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Chřest s holandskou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: plněná vepřová panenka se švestkovou omáčkou, dušená ryba se smetanovou omáčkou a hřiby, fettucine s oříškovou omáčkou, přírodní vepřové řízky s tmavou cibulovou omáčkou, vepřové maso se šípkovou omáčkou, losos s bazalkovou omáčkou, těstoviny s houbovou omáčkou, vepřový jazyk s křenovou omáčkou, smažený srnčí řízek s omáčkou gumberland, chřest se smetanovou omáčkou chřest s holandskou omáčkou, recept, hlavní jídla |