![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • čerstvý chřest • 3 žloutky • 220 g másla • půlka citronu • sůl • bílý pepř Recept chřest s holandskou omáčkou připravíme takto:
Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Pak vyndáme a necháme okapat. Žloutky s vodou vyšleháme v rendlíku se silným dnem do pěny, rendlík vložíme do vodní lázně a za stálého intenzivního šlehání připravíme hustou pěnu (nesmí se přehřát, jinak se srazí). Odstavíme a za stálého šlehání vmícháme přepuštěné máslo. Dochutíme citronovou šťávou, solí a bílým pepřem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Chřest s holandskou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: krab se žampiónovou omáčkou, brambory s houbovou omáčkou, špagety se sýrovou omáčkou, hovězí maso s pažitkovou omáčkou, treska v sezamovém plášti s mangovou omáčkou, nudličky z kuřecího masa s pikantní omáčkou., pstruh s petrželovou omáčkou, dušená ryba se smetanovou omáčkou a hřiby, tagliatelle s parmezánovou omáčkou a liškami, srnčí karbanátky s paprikovou omáčkou chřest s holandskou omáčkou, recept, hlavní jídla |