KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Chřest s holandskou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept chřest s holandskou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • čerstvý chřest
   • 3 žloutky
   • 220 g másla
   • půlka citronu
   • sůl
   • bílý pepř
Recept chřest s holandskou omáčkou připravíme takto:
Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Pak vyndáme a necháme okapat. Žloutky s vodou vyšleháme v rendlíku se silným dnem do pěny, rendlík vložíme do vodní lázně a za stálého intenzivního šlehání připravíme hustou pěnu (nesmí se přehřát, jinak se srazí). Odstavíme a za stálého šlehání vmícháme přepuštěné máslo. Dochutíme citronovou šťávou, solí a bílým pepřem.





chřest s holandskou omáčkou, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz