![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • čerstvý chřest • 3 žloutky • 220 g másla • půlka citronu • sůl • bílý pepř Recept chřest s holandskou omáčkou připravíme takto:
Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Pak vyndáme a necháme okapat. Žloutky s vodou vyšleháme v rendlíku se silným dnem do pěny, rendlík vložíme do vodní lázně a za stálého intenzivního šlehání připravíme hustou pěnu (nesmí se přehřát, jinak se srazí). Odstavíme a za stálého šlehání vmícháme přepuštěné máslo. Dochutíme citronovou šťávou, solí a bílým pepřem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Chřest s holandskou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: smažená parma s máslovou omáčkou, lín se slaninovou omáčkou, dušené kuře s bílou omáčkou, uzené maso se švestkovou omáčkou, těstoviny s tuňákovou omáčkou, špagety se sýrovou omáčkou, kuřecí nudličky s chřestem, dušená ryba se smetanovou omáčkou a hřiby, pečená kachna s višňovou omáčkou, candát s jemnou petrželkovou omáčkou chřest s holandskou omáčkou, recept, hlavní jídla |