KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept chorvatské švestkové knedlíky potřebujeme tyto suroviny: • 3 velké brambory • 3 vejce • půl lžičky soli • 1,5 hrnku polohrubé mouky • 16 vypeckovaných švestek • 16 kostek cukru • 4 lžíce másla • půl hrnku strouhanky Recept chorvatské švestkové knedlíky připravíme takto:
Z brambor připravíme bramborovou kaši a necháme vychladnout. Pak ve velké míse smícháme kaši, vejce a sůl, dobře vymícháme, přidáme mouku a zpracujeme do jednolitého těsta. Místo pecky do každé švestky vložíme kostku cukru. Z těsta tvoříme kuličky, prstem v nich vytvoříme místo na švestku a a tu zabalíme do těsta tak, aby nikde neprosvítala. Knedlíky vložíme do osolené vroucí vody a vaříme asi 20 minut. V malém rendlíku rozpustíme máslo, přidáme strouhanku a necháme ji zhnědnout. Knedlíky vyndáme na cedník, aby okapaly. Na talíři posypeme strouhankou, polijeme máslem a můžeme podávat. V naší kuchařce bylo kromě receptu Chorvatské švestkové knedlíky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hanácké tvarohové knedle (knedlíky) sladké, švestkové koule s praženou strouhankou, knedlíky s vajíčkem, švestkové knedlíky tvarohové, švestkové knedlíky z bramborového těsta, plněné bramborové knedlíky s dušeným zelím, chlupaté knedlíky s uzeným masem, tvarohové knedlíky, staročeská husa s chlupatými knedlíky, jablečné knedlíky se skořicí chorvatské švestkové knedlíky, recept, hlavní jídla |