KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept chlebový nákyp s uzeným sýrem potřebujeme tyto suroviny: • 4 velké krajíce celozrnného chleba • 4 vejce • 450 g cibule • 400 ml mléka • 2 lžíce olivového oleje • čerstvě mletý černý pepř • 1 lžíce dijonské hořčice • 100 g nahrubo nastrouhaného zralého čedaru • 100 g uzeného sýra Recept chlebový nákyp s uzeným sýrem připravíme takto:
Vezmeme chleba, odstraníme kůrku a zbylou střídu nakrájíme na trojúhelníčky. Troubu předehřejeme na 180°C. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a dusíme cibuli, kterou jsme předtím nakrájeli na plátky, do změknutí. Přidáme kousky chleba a vmícháme je do směsi. Ve velké míse rozšleháme vejce v mléce a ochutíme pepřem a hořčicí. 2 lžíce čedaru necháme stranou, zbytek smícháme s na kostičky nakrájeným uzeným sýrem a přidáme do mléka s vejci. Nakonec opatrně vmícháme cibuli a chleba. Připravenou směs nalijeme do mělkého olejem vymazaného pekáčku a posypeme zbytkem čedaru. V horní části trouby zapékáme 45 minut, až nákyp nabude, ztuhne a na povrchu zezlátne. Ihned podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Chlebový nákyp s uzeným sýrem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: škubánky s uzeným masem a cibulí, rýže s vejci a se sýrem, cibule zapečená s balkánským sýrem, fazole s uzeným, smetanový rýžový nákyp s houbami, špenátový nákyp s vepřovým masem, kuřecí nákyp se sýrem, zapečené rybí filé s pórkem a sýrem, zapečené kroupy s uzeným bůčkem, trnková omáčka s uzeným masem a houskovým knedlíkem chlebový nákyp s uzeným sýrem, recept, hlavní jídla |