![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g vařených hovězích drštek • 600 g uzeného masa • 150 g cibule • 100 g oleje • 50 g hladké mouky • 0,5 l hovězího vývaru • 150 g anglické slaniny • 100 g kysané smetany • majoránka • česnek • pažitka • mletá paprika • mletý bílý pepř • sůl Recept drštky na paprice se škvarky a uzeným masem připravíme takto:
Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a orestujeme. Přidáme mletou papriku, ihned zalijeme hovězím vývarem a důkladně povaříme. Potom přidáme na tenké proužky nakrájené uvařené drštky, dochutíme nakrájeným česnekem, majoránkou, bílým pepřem a solí, podusíme 15 minut a nakonec přidáme kysanou smetanu. Anglickou slaninu nakrájíme na menší kostky, které rozškvaříme, jednotlivé porce jídla jimi posypeme, přidáme plátky domácího uzeného, ozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Drštky na paprice se škvarky a uzeným masem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hrachová kaše s cibulkou a uzeným masem, čočka s uzeným masem, dušená mrkev s vepřovým masem, špagety s krůtím masem, zapečené špagety s kuřecím masem a žampiony, květák s vepřovým masem, celozrnné špagety s kysaným zelím a uzeným tofu, zapékaná cuketa s mletým masem, telecí na paprice, vepřové srdce na paprice drštky na paprice se škvarky a uzeným masem, recept, hlavní jídla |