![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g vařených hovězích drštek • 600 g uzeného masa • 150 g cibule • 100 g oleje • 50 g hladké mouky • 0,5 l hovězího vývaru • 150 g anglické slaniny • 100 g kysané smetany • majoránka • česnek • pažitka • mletá paprika • mletý bílý pepř • sůl Recept drštky na paprice se škvarky a uzeným masem připravíme takto:
Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a orestujeme. Přidáme mletou papriku, ihned zalijeme hovězím vývarem a důkladně povaříme. Potom přidáme na tenké proužky nakrájené uvařené drštky, dochutíme nakrájeným česnekem, majoránkou, bílým pepřem a solí, podusíme 15 minut a nakonec přidáme kysanou smetanu. Anglickou slaninu nakrájíme na menší kostky, které rozškvaříme, jednotlivé porce jídla jimi posypeme, přidáme plátky domácího uzeného, ozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Drštky na paprice se škvarky a uzeným masem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kapusta zapečená s uzeným masem, koprová omáčka s hovězím masem, bílé zelí s jehněčím masem a jablky, trnková omáčka s uzeným masem a houskovým knedlíkem, bramborák se škvarky, smažené rýžové nudle s kuřecím masem, fazole na paprice, fazolová směs se sójovým masem, dušená kapusta s uzeným masem a brambory, zapečené brambory s vepřovým masem drštky na paprice se škvarky a uzeným masem, recept, hlavní jídla |