KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Drštky na paprice se škvarky a uzeným masem

Kategorie: hlavní jídla, vnitřnosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept drštky na paprice se škvarky a uzeným masem potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g vařených hovězích drštek
   • 600 g uzeného masa
   • 150 g cibule
   • 100 g oleje
   • 50 g hladké mouky
   • 0,5 l hovězího vývaru
   • 150 g anglické slaniny
   • 100 g kysané smetany
   • majoránka
   • česnek
   • pažitka
   • mletá paprika
   • mletý bílý pepř
   • sůl
Recept drštky na paprice se škvarky a uzeným masem připravíme takto:
Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a orestujeme. Přidáme mletou papriku, ihned zalijeme hovězím vývarem a důkladně povaříme. Potom přidáme na tenké proužky nakrájené uvařené drštky, dochutíme nakrájeným česnekem, majoránkou, bílým pepřem a solí, podusíme 15 minut a nakonec přidáme kysanou smetanu. Anglickou slaninu nakrájíme na menší kostky, které rozškvaříme, jednotlivé porce jídla jimi posypeme, přidáme plátky domácího uzeného, ozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme.





drštky na paprice se škvarky a uzeným masem, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz