![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 plátky vepřového masa • anglická slanina • Niva • cibule • sůl • pepř • česnek • majoránka • olej Recept česnekové kapsy připravíme takto:
Plátky masa rozklepeme, osolíme, opepříme, po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem a posypeme majoránkou. Do slaniny zabalíme Nivu a dáme doprostřed plátku, plátek přehneme a sklepneme nebo propíchneme párátkem tak, aby se plátek nerozevřel a na rozpáleném oleji opékáme z obou stran dozlatova. Pak maso vyndáme, do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme zpět maso, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Podáváme s bramborami nebo rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Česnekové kapsy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: houbové kapsy, česnekové špagety s uzeným masem, jehněčí kotletky v česnekové strouhance, telecí kapsy, česnekové jehněčí, pečené česnekové brambory v římském hrnci, krevety na česnekovém másle, kuřecí řízky v česnekovém těstíčku, bylinkový řízek v česnekovém oleji, jednoduché pečené česnekové brambory česnekové kapsy, recept, hlavní jídla |