![]() DALŠÍ KATEGORIE |
Česnekové špagety s uzeným masemKategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídlaHodnocení receptu:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • 400 g špaget • 200 g uzeného masa • 500 g čerstvého špenátu • 200 ml smetany na šlehání • 5 lžic oleje • 2 až 3 stroužky česneku • 2 feferonky • strouhaný muškátový oříšek • mletý černý pepř • sůl Recept česnekové špagety s uzeným masem připravíme takto:
Špenát očistíme a krátce - 1 až 2 minuty - povaříme v osolené vodě. Slijeme a necháme odkapat. Uzené maso nakrájíme na asi centimetrové kostky. Feferonky překrojíme, vybereme zrníčka a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Na pánvi na oleji opečeme z každé strany nakrájené uzené maso, pak jej vyndáme a dáme do pánve feferonky, česnek a teplotu snížíme na minimum. Přidáme špenát a zahřejeme. Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě, slijeme, necháme odapat a ještě horké promícháme se špenátem. Ochutíme solí, pepře a muškátovým oříškem. Vše promícháme, zalejeme smetanou a necháme několik minut odpočinout. Podávame posypané nastrouhaným sýrem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Česnekové špagety s uzeným masem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: uhlířské špagety, dušená mrkev s vepřovým masem, rychtářovy špagety, květák s vepřovým masem, zapečené brambory s jehněčím masem, závin plněný mletým masem s kapustou, jednoduché pečené česnekové brambory, špagety se salámovou omáčkou, bílé zelí s jehněčím masem a jablky, špagety s rozmarýnou a sýrem česnekové špagety s uzeným masem, recept, hlavní jídla |