![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 porce candáta • půl svazku petrželky • 2 lžíce oleje • 4 žloutky • 1 lžíce másla • citrónová šťáva • sůl Recept candát s jemnou petrželkovou omáčkou připravíme takto:
Očištěné porce candáta dáme do vařící vody, přidáme nakrájenou petrželku, zakapeme olejem a uvaříme doměkka. Mezitím v kastrůlku na mírném ohni šleháme 4 žloutky s máslem a citrónovou šťávou. Až omáčka zhoustne, zředíme ji vývarem z candáta a dochutíme solí. Při podávání porce ryby přelijeme omáčkou a podáváme s krajíčky bílé veky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Candát s jemnou petrželkovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: špagety se salámovou omáčkou, tagliatelle s parmezánovou omáčkou a liškami, špagety se zeleninou a sýrovou omáčkou, telecí medailónky se sýrovou omáčkou, rožmberský candát, špagety s omáčkou z modrého sýra, candát na hříbkách, dušená ryba se smetanovou omáčkou a hřiby, těstoviny s rajčatovou omáčkou, jehněčí rolka s provensálskou omáčkou candát s jemnou petrželkovou omáčkou, recept, hlavní jídla |