![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 porce candáta • půl svazku petrželky • 2 lžíce oleje • 4 žloutky • 1 lžíce másla • citrónová šťáva • sůl Recept candát s jemnou petrželkovou omáčkou připravíme takto:
Očištěné porce candáta dáme do vařící vody, přidáme nakrájenou petrželku, zakapeme olejem a uvaříme doměkka. Mezitím v kastrůlku na mírném ohni šleháme 4 žloutky s máslem a citrónovou šťávou. Až omáčka zhoustne, zředíme ji vývarem z candáta a dochutíme solí. Při podávání porce ryby přelijeme omáčkou a podáváme s krajíčky bílé veky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Candát s jemnou petrželkovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pečený steak ze žraloka s omáčkou, špagety s omáčkou z modrého sýra, plněná vepřová panenka se švestkovou omáčkou, gnocchi s tvarohovou omáčkou, kuřecí prsa se sýrovou omáčkou, štika s jemnou omáčkou, fettucine s oříškovou omáčkou, hovězí pečeně s cibulovou omáčkou, smažený srnčí řízek s omáčkou gumberland, pečená svatomartinská husa se švestkovou omáčkou candát s jemnou petrželkovou omáčkou, recept, hlavní jídla |