KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Bůčkové řízky

Kategorie: hlavní jídla, mleté maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept bůčkové řízky potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg libového bůčku
   • 150 g strouhaného sýra
   • 2 vejce
   • sůl
   • pepř
   • na obalení: hladká mouka + vejce + strouhanka
   • olej
Recept bůčkové řízky připravíme takto:
Bůček umeleme, smícháme s vejci a strouhaným sýrem, osolíme, opepříme a řádně promícháme. Ze směsi vytvarujeme váleček, který dáme do alobalu a necháme v mrazáku asi 2 hodiny ztuhnout. Pak nakrájíme na plátky, které obalíme postupně v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance a v rozpáleném oleji usmažíme do červena. Bůčkové řízky podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší.





bůčkové řízky, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz