![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg libového bůčku • 150 g strouhaného sýra • 2 vejce • sůl • pepř • na obalení: hladká mouka + vejce + strouhanka • olej Recept bůčkové řízky připravíme takto:
Bůček umeleme, smícháme s vejci a strouhaným sýrem, osolíme, opepříme a řádně promícháme. Ze směsi vytvarujeme váleček, který dáme do alobalu a necháme v mrazáku asi 2 hodiny ztuhnout. Pak nakrájíme na plátky, které obalíme postupně v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance a v rozpáleném oleji usmažíme do červena. Bůčkové řízky podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bůčkové řízky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: telecí řízky s houbami a sýrem, řízky z kapra po staroměstsku, kuřecí řízky v česnekovém těstíčku, vepřové řízky v omeletách, kuřecí řízky s medvědím česnekem, krůtí řízky s žampiony a shery, vepřové řízky s brynzou, patizonové řízky, řízky z ovesných vloček, zapékané vepřové řízky v rajčatové omáčce bůčkové řízky, recept, hlavní jídla |