![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg brambor vařených ve slupce • 100 g vepřových škvarků • 1 vejce • 150 g hrubé mouky • 100 g krupice • 5 stroužků česneku • sůl • hladká mouka na vyválení • na náplň: 500 g kysaného zelí + 50 g škvarků + 1 vejce + olej na smažení Recept bramborové pirohy se zelím připravíme takto:
Brambory oloupeme, nastrouháme najemno, přidáme vejce, krupici, mouku, sůl, nasekané škvarky a rozetřený česnek a vypracujeme těsto. Hotové těsto rozválíme na plát asi 5 mm silný a krájíme z něj čtverce. Na ty klademe zbytek škvarků a vymačkané a nakrájené kysané zelí. Okraje čtverců potíráme rozkvedlaným vejcem, skládáme do trojúhelníků, přičemž okraje dobře přitlačíme a smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme se zakysanou smetanou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bramborové pirohy se zelím nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bramborové klobásy, bramborové placky se sojou, bramborové šišky s povidly a osmaženou strouhankou, bramborové placky s houbami, kotlety se zelím, šumavské bramborové zelníky, těstoviny se zelím, nudle se zelím, masové placičky v bramborovém těstě, fazole se zelím a s pohankou bramborové pirohy se zelím, recept, hlavní jídla |