![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 750 g brambor • 1 vejce • 150 g polohrubé mouky • 200 g kysaného zelí • 100 g libové slaniny • 1 malá cibule • sůl • mouka na vyválení • 2 lžíce sádla Recept šumavské bramborové zelníky připravíme takto:
Předem uvařené brambory nastrouháme na vál, přidáme vejce, polohrubou mouku a sůl, zamícháme a vypracujeme těsto. To rozdělíme na 12-16 dílků, dílky plníme podušeným zelím se slaninou a cibulkou, pečlivě uzavřeme a v osolené vodě vaříme 8-10 minut. Při podávání porce přelijeme sádlem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Šumavské bramborové zelníky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: švestkové knedlíky z bramborového těsta, bramborové noky s cibulí a slaninou, bramborové knedlíky plněné houbami, bramborové špecle s kuřecím masem, masové placičky v bramborovém těstě, bramborové placičky se šunkou, bramborové šišky se strouhankou, bramborové kotlety se šunkou, bramborové placky se sojou, bramborové pirohy se zelím šumavské bramborové zelníky, recept, hlavní jídla |