![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g bílých fazolí • 2 cibule • 1 vrchovatá lžíce rajského protlaku • 4 řapíky řapíkatého celeru • 120 ml olivového oleje • sůl • pepř • 5 lžic nasekané kudrnky Recept bílé fazole po řecku připravíme takto:
Bílé fazole opláchneme, zalijeme teplou vodou a necháme odstát přes noc. Pak přivedeme k varu a vaříme. Na troše oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme ji i s olejem k vařícím se fazolím. Po půl hodině přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer a rajský protlak a vaříme ještě přibližně půl druhé hodiny. Před koncem vaření dochutíme solí a pepřem. Bílé fazole po řecku podáváme hustě posypané kudrnkou a se světlým pečivem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bílé fazole po řecku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: černé fazole, kovbojské fazole na slanině, bretaňské fazole, smetanové fazole, fazole v bílé omáčce, fazole se sýrem, božské fazole, baskické fazole, hovězí maso s pikantními fazolemi, vepřový guláš s fazolemi bílé fazole po řecku, recept, hlavní jídla |