![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g steaku z hovězí svíčkové • 12 stroužků česneku • 800 ml piva • 4 lžíce hnědého cukru • worchestrová omáčka • olej • bobkové listy Recept bifteky v pivní marinádě připravíme takto:
Steaky důkladně potřeme rozdrceným česnekem. Smícháme pivo, cukr, 12 lžic worchestrové omáčky, 12 lžic oleje a několik bobkových listů. Do této marinády dáme maso a necháme přes noc uležet. Druhý den maso grilujeme 4–8 minut z každé strany (podle toho, jak chceme mít steak propečený) a během grilování potíráme zbylou marinádou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bifteky v pivní marinádě nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: telecí pivní guláš, zapečené pivní špecle, rybí filé v pivním těstě, hovězí steak v pivní marinádě, pivní masové noky, čínské kuřecí bifteky, šlehané bifteky, bedly v pivním těstíčku, moravský pivní guláš, pivní sýrová omáčka bifteky v pivní marinádě, recept, hlavní jídla |