KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept plněný vepřový bůček potřebujeme tyto suroviny: • 2 kg vepřového bůčku • sůl • kmín • česnek • na nádivku: 300 g mletého vepřového masa + 100 g slaniny + 100 g šunky + 4 vejce + pažitka + 2 housky + 1 šálek mléka + 2 lžíce zmrazeného hrášku s mrkví + špetka muškátového květu + pepř + sůl Recept plněný vepřový bůček připravíme takto:
Bůček omyjeme, osušíme a prořízneme v něm opatrně otvor tak, aby ostatní maso zůstalo neporušené a náplň nevytékala. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme uzeninu, osmahneme, vyklepneme 2 vejce a necháme je ztuhnout. Smaženici zamícháme do umletého vepřového masa, přidáme housky předem namočené do mléka, 2 syrová vejce, zeleninu, koření a sůl, dobře promícháme a nádivkou naplníme otvor v bůčku. Potom ho zašijeme nebo dobře spíchneme jehlicemi, aby náplň nemohla vytékat. Naplněný bůček vložíme na pekáč, podlijeme vodou a pečeme za občasného podlití a přelití vypečenou šťávou asi 2 hodiny v horké troubě. Po vyjmutí z trouby maso kolem kostí nařízneme a kosti lehce vyjmeme. Dozlatova upečený bůček necháme pořádně vychladnout a krájíme na plátky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Plněný vepřový bůček nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: plněný vepřový řízek ii, pečený bůček s meruňkami, vepřový guláš s fazolemi, vepřový jazyk na cibuli, vepřový přírodní řízek s hořčicí, vepřový guláš s kysaným zelím, zapečený bůček s těstovinami, vepřový řízek se švestkami, barevný vepřový guláš, vepřový bůček s nádivkou plněný vepřový bůček, recept, hlavní jídla |