KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept bažant po jihočesku potřebujeme tyto suroviny: • bažant • 100 g slaniny • 150 g tuku • 200 g žampiónů • 1 cibule • sůl • pepř • nové koření • bobkový list Recept bažant po jihočesku připravíme takto:
Bažanta vykucháme, očistíme a protkneme jej polovičním množství slaniny. Zbytek slaniny osmahneme s nakrájenou cibulí. Ochutíme kořením, podle chuti opepříme a osolíme. Bažanta osolíme a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Průběžně jej podléváme a nezapomeneme ho párkrát obrátit. Omyté žampióny nakrájíme na středně tenké plátky a zprudka osmahneme. Až je bažant skoro upečený, přidáme k němu žampióny a ještě chvíli podusíme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bažant po jihočesku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bažant po myslivecku, bažant na rožni, bažant po staročesku, pečený bažant, dušený bažant, maďarský guláš z bažanta, bažant na česneku bažant po jihočesku, recept, hlavní jídla |