KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept anýzová srdíčka potřebujeme tyto suroviny: • 300 g hladké mouky • 250 g moučkového cukru • 2 vejce • 1 lžíce třešňovice • 1,5 lžíce mletého anýzu • 1 balení celého anýzu na posypání • špetka soli Recept anýzová srdíčka připravíme takto:
Vejce za postupného přidávání cukru našleháme do tuhého krému, přidáme třešňovici, mletý anýz, mouku a sůl, vypracujeme hladké těsto, které ve fólii necháme odležet. Potom vyválíme plát asi 5 mm silný a formičkou vykrájíme srdíčka (zhruba 5 cm velká). Silně vymazaný plech posypeme anýzovými semínky a srdíčka na ně opatrně položíme. Při pokojové teplotě necháme 12 hodin zaschnout. Nakonec pečeme v předehřáté troubě při 150°C. V naší kuchařce bylo kromě receptu Anýzová srdíčka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: skořicová srdíčka, pařížská srdíčka, anýzová ouška, čokoládová srdíčka, francouzská srdíčka, rozinková srdíčka, škvarková čokoládová srdíčka anýzová srdíčka, recept, sladkosti |