![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg boku z amura • 200 g čerstvých hub • 2 cibule • 250 ml zakysané smetany • 50 g másla • sůl • pepř • petrželka • bobkový list • citronová šťáva • 50 g oleje • vývar Recept amur na smetaně s houbami připravíme takto:
Osolené a opepřené porce ryby pokapeme citronovou šťávou a opečeme na oleji po obou stranách. Pak podlijeme vývarem, posypeme jednou nadrobno nakrájenou cibulí a sekanou petrželkou, přidáme bobkový list a pečeme asi 20 minut v troubě. Před koncem pečení rybu zalijeme rozšlehanou smetanou. Druhou nadrobno nakrájenou cibuli krátce podusíme na másle, přidáme plátky hub, podusíme, dáme na porce ryb a ještě chvilku pečeme. Podáváme s vařenými bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Amur na smetaně s houbami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: husí játra s rajčaty a houbami, kuřecí játra na smetaně, vepřové závitky na smetaně, hovězí jazyk na smetaně, zapečené těstoviny s houbami v římském hrnci, štika na smetaně, štika na smetaně, calzone s houbami, nudle se zelím a houbami, zapečený candát s houbami amur na smetaně s houbami, recept, hlavní jídla |