KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 17. prosince, neděle, svátek má: Daniel


Živáňská pečeně

Kategorie: speciality, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept živáňská pečeně potřebujeme tyto suroviny:

   • 250 g vepřové panenky
   • 250 g hovězí svíčkové
   • 250 g skopové kýty
   • cibule
   • 2 lžíce červeného vína
   • sůl
   • pepř
   • nové koření
   • bobkový list
   • olej
Recept živáňská pečeně připravíme takto:
Den předem maso nakrájíme na menší plátky asi 1 cm vysoké, naklepeme, osolíme, posypeme pepřem, novým kořením, bobkovým listem a spolu s kolečky cibule vložíme do kameninové nádoby, zakapeme olejem, polijeme 2 lžícemi červeného vína a necháme v chladu odležet. Po odležení napícháme postupně na špejle či jehly střídavě jednotlivé druhy masa, cibule a plátky slaniny. Vzniklý váleček obalíme alobalem, dobře utěsníme, aby šťáva nevytékala, dáme na otáčecí rošt a zvolna opékáme.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Živáňská pečeně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Myslivecká pečeně   Telecí pečeně nadivoko   Valašská velikonoční pečeně   Živáňská pečeně II  


živáňská pečeně, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!