KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 19. srpna, sobota, svátek má: Ludvík


Myslivecká pečeně

Kategorie: speciality

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept myslivecká pečeně potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g hovězího masa z kýty
   • 50 g slaniny
   • 1 velká cibule
   • 150 g kořenové zeleniny
   • 1 rajče
   • sůl
   • mletý pepř
   • 4 zrnka nového koření
   • 6 zrnek pepře
   • špetka tymiánu
   • 1 bobkový list
   • 70 g sádla
   • 30 g másla
   • 0,5 dcl koňaku
   • na pikantní směs: petrželová nať + 1 lžíce kaparů + 1 sardelka + kyselá okurka + 1 malá cibule + citronová kůra
Recept myslivecká pečeně připravíme takto:
Pikantní směs: vše nakrájíme nadrobno, důkladně promícháme a necháme asi půl hodiny před podáváním uležet. Odleželé maso naklepeme, hustě protkneme slaninou, osolíme a okořeníme. Na pekáč dáme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu a rajče, všechno koření a vše osmahneme. Do tohoto základu vložíme připravené maso a za občasného podlévání horkou vodou je v dobbře vyháté troubě upečeme do měkka. Během pečení maso podléváme červeným vínem. Potom šťávu přecedíme, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme pikantní směs, kterou jsme předtím osmahli na troše másla, podlijeme vodou a důkladně povaříme. Hotovou pečeni ochutíme sklenkou koňaku.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Myslivecká pečeně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Myslivecká roláda   Telecí pečeně nadivoko   Valašská velikonoční pečeně   Živáňská pečeně   Živáňská pečeně II  


myslivecká pečeně, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!