![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 15. ledna, pátek, svátek má: Alice ![]() • 800 g vepřové pečeně • 200 g uzeného masa • 1 cibule • 2 rajčata • 1 paprika • 2 dcl vývaru z kostky • 150 nastrouhaného eidamu • 400 g uvařených brambor • olej • petrželka • sůl • pepř Recept valašská velikonoční pečeně připravíme takto:
Plátky vepřového masa naklepeme, opepříme, osolíme a opečeme na oleji. Vyndáme, vložíme do zapékací misky. Na zbylém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, na ní podusíme na kostky nakrájené uzené maso, nakrájená rajčata, papriku a petrželku. Pak podlijeme vývarem a ještě chvíli povaříme. Směsí přelijeme vepřové maso v zapékací misce, na to dáme plátky vařených brambor, posypeme sýrem a upečeme v předem vyhřáté troubě. V naší kuchařce bylo kromě receptu Valašská velikonoční pečeně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Myslivecká pečeně Telecí pečeně nadivoko Velikonoční baba Velikonoční baba II Velikonoční baba III Velikonoční hrudka II Velikonoční jehněčí plec Velikonoční kuřátka Velikonoční mozaiková roláda Velikonoční nádivka s jehněčím kořínkem Velikonoční nádivka s kůzlečím kořínkem Velikonoční preclíky Vídeňské velikonoční kuře s nádivkou Živáňská pečeně Živáňská pečeně II valašská velikonoční pečeně, recept, speciality |
|