KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept pikantní skopová játra v alobalu potřebujeme tyto suroviny: • 500 g skopových jater • olej • sůl • na marinádu: půl cibule + 2 stroužky česneku + 1 lžička mleté sladké papriky + půl lžičky kari + půl lžíce nastrouhaného zázvoru + šťáva z půlky citrónu Recept pikantní skopová játra v alobalu připravíme takto:
Očištěná játra opláchneme, necháme odkapat, nakrájíme na nudličky, promícháme v marinádě (tu připravíme smícháním všech potřebných ingrediencí) tak, aby kousky jater byly obaleny a necháme odležet asi hodinu. Ze silnějšího alobalu vyrobíme menší misky (na každou porci jednu), po dně každé z nich rozetřeme polévkovou lžíci oleje a naplníme ji porcí marinovaných jater. Z misek vytvoříme "lodičky" přimáčknutím delších stran k sobě a za občasného promíchávání grilujeme asi 20 minut. Až jsou játra hotová, osolíme a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pikantní skopová játra v alobalu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: velikonoční pikantní pečeně, kuřecí játra se žampiony, beraní pikantní guláš s fazolemi, skopová kýta po anglicku, játra se zeleninou, skopová játra po albánsku (arnavut ciğeri), vepřová játra na majoránce, vepřová játra na jalovci, dušená telecí játra se slaninou, anglická vepřová játra pikantní skopová játra v alobalu, recept, hlavní jídla |