Anglická vepřová játraKategorie: hlavní jídla, vnitřnostiHodnocení receptu:   Na recept anglická vepřová játra potřebujeme tyto suroviny: • 4 plátky vepřových jater • 4 tenké plátky anglické slaniny • 40 g sádla • rovná lžíce hladké mouky • petrželka • citron • vorčestr • 1,5 dl vývaru z kostí • sůl Recept anglická vepřová játra připravíme takto: Odblaněné plátky jater jemně naklepeme, okraje nařízneme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle současně s plátky slaniny. Opečené plátky jater mají být uvnitř růžové. Játra přeložíme na nahřáté talíře a poklademe slaninou. Sádlo od opékání poprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, rozmícháme a vaříme, až šťáva zhoustne a odděluje se tuk. Šťávu osolíme, přidáme vorčestr a usekanou petrželku a podlijeme jí játra. Před podáváním játra poklademe dílky citronu. Anglická vepřová játra podáváme nejlépe s opečenými brambory.
anglická vepřová játra, recept, hlavní jídla |
|