KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Irská jehněčí mísa

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept irská jehněčí mísa potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g jehněčího masa z kýty
   • 80 g slaniny
   • 800 g brambor
   • 2 cibule
   • 1 malá kapusta
   • 1 velká mrkev
   • 20 g másla
   • sůl
   • pepř
   • petrželka
Recept irská jehněčí mísa připravíme takto:
Očištěné odblaněné maso zbavíme tuku a nakrájíme na drobné kostky. Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno poklademe maso, osolíme, pokryjeme oloupanými a nadrobno nakrájenými brambory, osolíme, opepříme, přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli. Další vrstvu tvoří spařená, na nudle nakrájená kapusta a očištěná, na kolečka nakrájená mrkev. Poslední vrstvu tvoří opět brambory. Navrch dáme na plátky nakrájenou slaninu, zalijeme horkou vodou, přikryjeme a pečeme asi dvě hodiny. Hotový pokrm posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou.





irská jehněčí mísa, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz