KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 23. března, čtvrtek, svátek má: Ivona


Pečená jehněčí žebírka na rozmarýnu s fazolkami

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pečená jehněčí žebírka na rozmarýnu s fazolkami potřebujeme tyto suroviny:

   • 80 dkg žebírek
   • 20 dkg růžičkové kapusty
   • 20 dkg fazolových lusků
   • 7 dkg anglické slaniny
   • 2 lžíce olivového oleje
   • 2 stružky česneku
   • 1 dcl červeného suchého vína
   • 1 lžička másla
   • 1 lžička škrobu
   • sůl
   • pepř
   • rozmarýn
Recept pečená jehněčí žebírka na rozmarýnu s fazolkami připravíme takto:
Celá žebírka osolíme a opepříme, pokapeme olejem a promícháme s čerstvým rozmarýnem a utřeným česnekem. Po jedné hodině žebírka velmi prudce a krátce opečeme. Dáme péci do trouby na co nejmenší výkon asi patnáct minut. Maso by mělo zůstat pěkně růžové, ale ne syrové. Růžičkovou kapustu spaříme a fazolky obalíme do slaniny. Klidně je můžeme přidat k masu na patnáct minut. Vše vyjmeme a do výpeku přidáme trochu škrobu rozmíchaného v červeném víně. Provaříme, zredukujeme na správnou hustotu a omáčku dochutíme. Maso nakrájíme na porce a podáváme s vařeným nebo šťouchaným bramborem. Kapustu lehce přelijeme osoleným máslem.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečená jehněčí žebírka na rozmarýnu s fazolkami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Anglické jehněčí žebro   Bílé zelí s jehněčím masem a jablky   Cibule zapečená s balkánským sýrem   Česneková jehněčí žebra   Česnekové jehněčí   Dančí kýta na rozmarýnu   Egyptské jehněčí kotlety   Filé se zelenými fazolkami a hruškou   Finská pečená štika s rýžovou nádivkou   Francouzská žebírka   Grilovaná vepřová žebírka   Irská jehněčí mísa   Irský jehněčí guláš   Jehněčí džuveč se zeleninou   Jehněčí guláš s červenými fazolemi a zeleninou   Jehněčí hřbet plněný meduňkou   Jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem   Jehněčí karbanátky   Jehněčí kari   Jehněčí kolínka na bylinkách   Jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem   Jehněčí kořínek na kmínu   Jehněčí kotletky v česnekové strouhance   Jehněčí kotletky v marinádě   Jehněčí kotlety   Jehněčí kotlety na bylinkách   Jehněčí kotlety po anglicku   Jehněčí kotlety po srbsku   Jehněčí kotlety se sýrem   Jehněčí kotlety se zeleninou   Jehněčí kotlety se žampiony   Jehněčí kousky na rajčatech s šalvějí a česnekem   Jehněčí kýta s mrkví a bramborami   Jehněčí maso na česneku   Jehněčí maso na houbách   Jehněčí maso na paprice   Jehněčí maso s fazolkami   Jehněčí maso se žampióny   Jehněčí na česneku s brambory a špenátem   Jehněčí na chmelu   Jehněčí na rozmarýnu   Jehněčí na rozmarýnu II   Jehněčí na smetaně   Jehněčí na šafránu   Jehněčí plátky buchlovské paní   Jehněčí po marocku   Jehněčí ragú se žampiony   Jehněčí roláda se špenátovou náplní   Jehněčí rolka s provensálskou omáčkou   Jehněčí s houbami  


pečená jehněčí žebírka na rozmarýnu s fazolkami, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!